Een nieuw jaar

Een nieuw jaar

22:39 10 januari in Blog

Arie van Wolferen / trainer-coach – trajectbegeleider politie Rotterdam

Een nieuw jaar. Het jaar 2017.

Elk jaar hetzelfde. Elk jaar hetzelfde dilemma. Kijk ik terug naar 2016 en kijk ik wat ik allemaal niet heb gehaald of bereikt. Of kijk ik vooruit het jaar 2017 in. En bekijk ik wat ik allemaal ga doen en mag doen. Ik kies voor het laatste. Nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden, bestaande en eventuele nieuwe doelen. Als je het zo wilt bekijken dan kan het alleen maar een mooi jaar worden. Vooral als je beseft dat een groot gedeelte in je eigen hand ligt.

Nieuwe kansen.
Kijkend naar 2016. Mocht je iets hebben laten liggen. Is er iets wat je niet gerealiseerd hebt. Dit is de mogelijkheid om het wel voor elkaar te krijgen. In ieder geval een kans te geven.

Nieuwe mogelijkheden.
Heb je het idee dat je hebt geprobeerd om dit te realiseren. Is het gelukt? Doe er dan vooral veel meer van. Is het niet gelukt. Kijk dan eens verder. Onderneem en wees nieuwsgierig naar andere paden. Verras jezelf, verbreed je blik. Je hoeft het niet alleen te doen. Praat eens met anderen. Wie weet ligt de oplossing dichtbij.

Nieuwe doelen.
Doelen kunnen veranderen. Dat is goed. Maar doelen hebben we nodig. Doelen geven richting. Doelen zorgen ervoor dat we beseffen waarom we ergens mee bezig zijn. Het hebben van een doel geeft ons vertrouwen en zekerheid.

Individueel en als team kan je dit gebruiken en toepassen. Als individu is het goed om hierbij stil te staan. Te beseffen hoe het met jou zit en wat je wilt. Als team is het goed om dit met elkaar te bespreken. Committent te hebben en je er aan te houden. Dit is misschien wel het allerbelangrijkste maar ook het allermoeilijkste. Het is vaak zo makkelijk om vooral te kijken naar de ander. Zie hem/haar eens. Ja, maar. En nee dat niet. Weg van jezelf. Weg van jouw nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden en doelen. Het voelt alsof we op zoek zijn naar zaken om iets niet te doen. Helaas vinden we dat al erg snel. Het werkt alleen deprimerend, kost veel energie en heeft vaak een negatief effect op jezelf en op de ander. Het zou de uitdaging moeten zijn om vooral zaken te bekijken waarom je iets wel zou doen. Dit geeft energie en een verbreding in kansen en mogelijkheden. Maar het geeft ook plezier. Plezier omdat je het met z’n allen doet, aanspreekbaar bent en anderen mag aanspreken. De keuzes zijn moeilijk. Soms erg moeilijk. Het hangt vaak van de omstandigheden af. Waarin je je bevindt of wat je meegemaakt hebt.

ECO-Typing is een organisatie die je daarbij kan helpen.
ECO-Typing is ervan overtuigd dat een ieder die zelfsturend is en vanuit zelfkennis en zelfvertrouwen handelt, ieder doel kan bereiken wat diegene wil. Kansen kunnen ontdekt worden. Mogelijkheden ervaren en doelen richting gegeven. Binnenkort is er weer een open dag van ECO-Typing, kom vrijblijvend langs en ervaar wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Stap op de weg van succes!

Voor meer informatie informeer mail je via het contactformulier.