Business is Topsport

Effectieve bedrijfscoaching

(Team) Together Everybody Achieves More

Buitensessie

Bevlogen medewerkers

Bevlogen mensen werken hard, bruisen van de energie, zijn betrokken en productiever. Bedrijven met bevlogen medewerkers presteren op een aantal gebieden beduidend beter, blijkt uit onderzoek van Gallup. Zo ligt de klantloyaliteit 10% procent hoger, zijn ze ruim 20% procent winstgevender en ligt het ziekteverzuim 40% procent lager.

Coachen van optimale of gewenste bedrijfscultuur

Om het samenwerkingsvermogen binnen bedrijven te optimaliseren vergt dat alle medewerkers elkaar leren begrijpen. Elkaar energie geven en helpen, dat zorgt voor bewustwording. Je hebt elkaars kwaliteiten nodig om succesvol te zijn. Hierbij is de bedrijfscultuur alles bepalend.

Team

Ken jezelf, begrijp de ander

Door gebruik te maken van de ECO-Typing persoonlijkheidsanalyse en het hebben van een persoonlijk ECO-Typing paspoort met als doel, ken jezelf en begrijp de ander, kun je beter bewust communiceren en ken je de kwaliteiten van iedere werknemer om efficiënter te werken en/of de productiviteit te verbeteren. Mensen die zichzelf kennen, weten wat ze goed kunnen en waar ze minder goed in zijn, zijn vol zelfvertrouwen en kunnen dit inzetten om zelfsturend te worden. Zelfsturing is de hoogste vorm van leren en presteren. Door met ECO-Typing in te zetten op zelfsturing van je organisatie, moderniseer en werk je aan een duurzame en succesvolle organisatie.

Samen komen is een begin; samen blijven is vooruitgang; samenwerken is succes. | Henry Ford

Effectieve bedrijfscoaching

ECO-Typing is gespecialiseerd in mentale bedrijfscoaching. Onze aanpak is uniek in de wereld en is nu toegankelijk voor iedereen. Op een praktische en originele wijze zorgt ECO-Typing ervoor dat werkgevers en werknemers gaan groeien. ECO-Typing werkt volgens de principes: Zelfkennis, Zelfvertrouwen en Zelfsturing.

Binnensessie

Resultaat

  • Gemotiveerde medewerkers, minder ziekteverzuim
  • Inzetten op kwaliteit
  • Inzetten op ontwikkeling en innovatie
  • Bevorderen van open communicatie
  • Versterken van relaties en samenwerking in een team
  • Voorkomen en verminderen van conflicten
  • Meer vertrouwen in elkaar
  • Vergroot de effectiviteit van een organisatie

Plezier, Passie, Prestatie

Succesvolle organisaties weten hoe ze de talenten van hun medewerkers kunnen benutten en ontwikkelen. Ze weten de individuele belangen en ambities te verenigen met die van de organisatie. Dit creëert een goede basis voor werktevredenheid, productieve en gelukkige werknemers en zorgt voor optimale prestaties.

Diversen

Van sturend naar coachend leiderschap

Steeds meer bedrijven en organisaties integreren ECO-Typing in hun opleidingsbeleid en zetten deze in voor hun personele ontwikkeling. Na afronding van het ECO-Typing programma kennen en begrijpen leidinggevenden en medewerkers zichzelf en de ander (ontdekken). Ze weten welke competenties van invloed zijn op teamvorming en teamontwikkeling (verbinden) en ze weten welke communicatiestijl het meest effectief is voor hun eigen situatie (toepassen). Met ECO-Typing ontdek je respectvol met elkaar en met de verschillen in je team om te gaan en maken leidinggevenden de omslag van sturend naar coachend leiderschap.