Keuzes

Keuzes

17:20 05 januari in Blog

Tom Derks / ECO-Typing coach

Wat is een keuze?

Een keuze is het resultaat van het denkproces waarbij je uit meerdere opties er eentje uithaalt. Bij het kopen van een pak hagelslag kun je uit tientallen soorten kiezen. Welke moet ik kiezen? Waar heb ik zin in? Je maakt keuzes om iets te bereiken,  een promotie, een fit lijf of een lekker broodje hagelslag. Er komen steeds weer momenten op je pad waarin je een keuze hebt.
Ken je het gevoel dat je in de supermarkt staat, niet weet wat je gaat eten en dus ook niet kan kiezen? Dat is wat er gebeurd als je wilt gaan kiezen zonder duidelijk doel voor ogen. Dus om de goede keuze te maken zal je moeten weten wat het dan precies is wat je wilt bereiken, op het moment dat het doel voor je duidelijk is weet je waar je naartoe moet. En met dat doel voor ogen kun je keuzes maken die je daar brengen.

Doelen stel je op basis van dromen en ambities

Je stelt dus doelen om verder te komen, als je wilt dat jouw doelen goed gesteld worden is het belangrijk dat je jezelf goed kent.  Vanuit het plaatje over wie jij bent en wat jij wilt bereiken kun je een duidelijk beeld vormen over het gat tussen de huidige en de gewenste situatie. Het overbruggen van dit gat is waar jij jouw doelen op gaat baseren.
ECO-Typing team is gespecialiseerd in het begeleiden van het proces van het ‘vinden’ van jezelf, het stellen van doelen en het bereiken van de juiste mindset om deze ook te halen.

Bang zijn om fouten te maken

Wat wij bij ECO-Typing vaak tegenkomen is de angst voor het maken van de keuzes. Vaak blijken mensen, bewust of onbewust, heel goed te weten welke keuze ze eigenlijk willen maken. Maar durven deze vervolgens niet te maken.
Het kan zijn dat mensen bang zijn voor het onbekende. “Wat gebeurt er als ik deze beslissing maak?” “Ik mag geen foute beslissing maken.”. Of “Ik heb niet alle informatie over de keuzes dus ik kan nog geen beslissing maken.”.
De oplossing hier is vertrouwen. Vertrouwen op jezelf, je intuïtie en je vermogen om te herstellen mocht er iets fout gaan. Fouten maken is onvermijdelijk, dit kan het niet maken van de keuze ook zijn.
Op het moment dat je vertrouwt op jezelf, wie jij bent en wat je kan, zul je merken dat keuzes momenten van kansen worden. Je kunt dan kiezen uit verschillende kansen.
Bekijk hier mijn inspiratie tijdens het maken van keuzes.
Bij ECO-Typing is zelfvertrouwen één van onze kernwoorden, samen met zelfkennis en zelfsturing. Wij helpen jou dan ook graag om jouw doelen op deze gebieden te bereiken.

Wil je meer weten over ECO-Typing of gewoon ervaren, kom dan op 7 januari van 13.00 tot 16.00 uur naar onze open dag op de veenweg 19A te Vaassen. Meld je hier aan of via onderstaand formulier.

Stap op de weg van succes!

Voor meer informatie mail je via het contactformulier.